Advies en antwoorden van het Gasisgroener team

De Groen Gas Coalitie geeft antwoorden op vragen over waterstof, biogas en de energietransitie.

Hoe is de Groen Gas Coalitie ontstaan?

Uit onderzoek van het Planbureau blijkt dat de klimaatdoelstellingen voor 2020 niet worden gehaald. De Groen Gas Coalitie deelt de visie dat Nederland om deze doelstellingen wel te kunnen halen meer in moet zetten op waterstof en biogas. Deze alternatieven voor aardgas bieden een duurzame oplossing vanwege het schone productieproces, de hoeveel energie die waterstof […]

Gas is Groener Geschreven door Gas is Groener
25 juni 2019

Uit onderzoek van het Planbureau blijkt dat de klimaatdoelstellingen voor 2020 niet worden gehaald. De Groen Gas Coalitie deelt de visie dat Nederland om deze doelstellingen wel te kunnen halen meer in moet zetten op waterstof en biogas. Deze alternatieven voor aardgas bieden een duurzame oplossing vanwege het schone productieproces, de hoeveel energie die waterstof kan opslaan, en het gemakkelijke transport.

Momenteel wordt er nog weinig aandacht besteed aan de oplossing die waterstof kan bieden in het huidige klimaat. De Groen Gas Coalitie heeft daarom de website gasisgroener.nl opgericht om deze oplossing meer onder de aandacht te brengen. Door middel van verschillende nieuwsberichten en de kennisbank op de website vinden geïnteresseerden meer informatie over waterstof en de rol die het kan vervullen in de energietransitie.