Eerste waterstof demo- en opleidingswoning

Artikel Pim Betist 6 mei 2021

Waterstof is één van de alternatieven voor aardgas en het biedt volop kansen voor een efficiëntere, schonere en duurzame toekomst. Daarom openen Kiwa en Alliander op donderdag 27 mei aanstaande in Apeldoorn de eerste waterstofdemowoning van Nederland. Hierbij willen wij u van harte uitnodigen om, in verband met de coronamaatregelen online, bij deze bijzondere gelegenheid aanwezig te zijn!

De waterstofdemowoning van Kiwa en Alliander is een als woonhuis ingerichte demo- en opleidingslocatie. Vakmensen kunnen hier leren hoe ze de bestaande aardgasvoorziening in woonwijken geschikt kunnen maken voor waterstof. Daarnaast wordt de locatie gebruikt voor demo’s, meetings en events voor bewoners, overheden en bedrijven.

Met de waterstofdemowoning laten we zien dat waterstof in de gebouwde omgeving uitstekend als brandstof is te gebruiken: een grote stap in de energietransitie!

Programma

De officiële openingshandeling wordt verricht door Daan Schut (CTO Alliander) en Paul Hesselink (CEO Kiwa). Daarna kunt u direct een online kijkje nemen in deze unieke demowoning. Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie over de rol van waterstof in de energietransitie – welke rol speelt waterstof in de verduurzaming van de gebouwde omgeving?

Aanmelden

De opening van de waterstofdemowoning gebeurt online, op donderdag 27 mei aanstaande. Het programma rondom de opening duurt van 11.00 tot 12.30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via onderstaande link. Op de dag van de opening ontvangt u dan een deelnamelink.

AANMELDEN OPENING WATERSTOFDEMOWONING


Gerelateerde artikelen

28 september 2021

Nieuws september 2021

Het grote nieuws van afgelopen kwartaal was u vast niet ontgaan. Tata Steel maakt in IJmuiden de transitie naar waterstof. Volgens VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen heeft dit belangrijke gevolgen voor Nederland. De transitie laat zien dat Nederland een voorsprong neemt in de race naar duurzaamheid en geeft hiermee een goed voorbeeld aan de rest van de […]

12 mei 2021

Nieuws mei 2021

Afgelopen kwartaal zijn onderstaande nieuwtjes rondom waterstof ons onder de ogen gekomen. Op de hoogte blijven van het nieuws? Volg ons op Facebook of Linked In! 41.000 nieuwe banen kan de overstap naar waterstof opleveren voor de Nederlandse economie volgens hoogleraar Richard van… Geplaatst door Gas is Groener op Dinsdag 13 april 2021 Voor de leden van Elsevier Weekblad […]